• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Markante ex-Beerschot-trainer Barry Hughes is overleden

  Na een korte ziekte is oud-voetbaltrainer Barry Hughes overleden. Hij werd 81 jaar. Hughes was vooral bekend als trainer in Nederland en België, maar was ook naast het veld een markante persoonlijkheid.

  Hughes, geboren in Wales, speelde in zijn jeugdjaren voor West Bromwich Albion in Engeland. Daarna vertrok hij naar Nederland waar hij uitkwam voor Blauw-Wit en Alkmaar '54. Bij die laatste club begon Hughes in 1966 ook zijn trainerscarrière.

   

  Daarna was hij coach bij onder meer Go Ahead Eagles, Sparta, FC Utrecht, MVV, FC Volendam en HFC Haarlem, waar hij al snel het grote talent van Ruud Gullit ontdekte. Hij eindigde zijn trainersloopbaan in 1989 bij Beerschot.

   

  Zowel op als naast het veld was Hughes een markante persoonlijkheid. Hij nam carnavalsliedjes op, speelde gastrollen in tv-series en presenteerde zijn eigen tv-quiz. Bekend is ook zijn act met een rolfluitje in 1978 als trainer van Haarlem tijdens een voetbalwedstrijd tegen AZ'67, waarin hij zijn nogal formele collega Georg Kessler te kijk zette (zie video).

  Barry Hughes maakt collega Kessler belachelijk

  Barry Hughes zingt een carnavalslied