• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Baptiste Planckaert wint Duitse eendagsklassieker Rondom Keulen

  Baptiste Planckaert heeft een van zijn grootste zeges uit zijn carrière geboekt.

  Baptiste Planckaert heeft een van zijn grootste zeges uit zijn carrière geboekt.

  Baptiste Planckaert heeft een van zijn grootste zeges uit zijn carrière geboekt. De West-Vlaming, die voor Wallonië-Bruxelles rijdt, was de sterkste van een grote groep aanvallers in de Duitse eendagsklassieker Rondom Keulen. Het is zijn eerste zege van het seizoen.

  Met de vorm van de 30-jarige Planckaert zat het al enkele weken goed. Hij eindigde de voorbije anderhalve maand op het podium van de Ronde van de Finistère, de Tro-Bro Léon en afgelopen donderdag nog in het Circuit de Wallonie.

   

  In de 103e editie van "Rund um Köln" ging hij al vroeg in de wedstrijd mee in de ontsnapping van de dag. Een ruime groep van een twintigtal renners reed weg. Daarbij onder meer Sam Bennett, Nils Politt, Benjamin Declercq, Thomas Sprengers en Taminaux, een ploegmaat van Planckaert. Het peloton liet ze te ver wegrijden en boog het hoofd. De winnaar zat vooraan.

   

  De heuvelachtige eindfase werd onder meer Bennett te veel. Het regende aanvallen. De kopgroep werd langzaam uitgedund. De poging van Planckaert en Pfingsten was de goede. Met twee reden ze richting de finish. Planckaert was de beste in de sprint.

  Uitslag Rondom Keulen:

  1. Baptiste Planckaert
  2. Christoph Pfingsten (Dui)
  3. Lionel Taminiaux
  4. Nils Politt (Dui)
  5. Andreas Schillinger (Dui)
  6. Ben Perry (Can)
  7. Clement Carisey (Fra)
  8. Jonas Rutsch (Dui)
  9. Nathan Haas (Aus)
  10. Sam Bennett (Ier)