• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lize Broekx grijpt samen met Artuur Peters haar 4e medaille op Wereldbeker kajak

  Lize Broekx kon op deze Wereldbeker al 2 zilveren en 2 bronzen medailles veroveren.

  Lize Broekx kon op deze Wereldbeker al 2 zilveren en 2 bronzen medailles veroveren.

  Artuur Peters en Lize Broekx hebben op de Wereldbekermanche van Duisburg een zilveren medaille bemachtigd op de K2 500 meter sprint. Voor Broekx is het al de 4e medaille op deze Wereldbeker kajak.

  Peters en Broekx moesten in de sprint nipt onderdoen voor de Duitsers John en Rendschmidt. De Belgische tandem kon met Schultz en Fritz wel een ander Duits duo achter zich houden. Eerder op de dag was Broekx al 4e geëindigd op de K1 500 meter.

   

  Voor de 27-jarige Broekx is het al een geslaagde Wereldbeker geweest. In de 1e Wereldbekermanche in Poznan greep ze al een bronzen en zilveren medaille. In Duisburg deed ze er gisteren in het gezelschap van Hermien Peters nog een bronzen bij. Normaal gezien zou ze later op de dag ook nog de K1 5000 meter varen, maar haar coach Bob Maesen besloot haar na haar goede prestaties wat rust te gunnen.

  Technisch directeur Maesen: "Vrouwen hebben bewezen tot de top te behoren"

  Technisch directeur Bob Maesen blikte met gemengde gevoelens terug op beide World Cup regatta's. "Onze vrouwen hebben bewezen en bevestigd dat ze door meer faciliteiten en vooral ook door hun betere professionele benadering nu echt tot de wereldtop behoren. De steeds terugkerende blessure van Hermien Peters baart ons nog wel wat zorgen. De komende competitievrije weken krijgt ze voldoende tijd om te revalideren."

   

  Het verhaal over de prestaties van de mannen klinkt minder positief. "Bram Sikkens zorgde uiteraard voor de uitschieter. Zijn vierde plaats in de finale van de niet Olympische K1 500 meter schat ik hoog in, vooral omdat een aantal topkajakkers uit de olympische K1 1.000 meter deze medaillestrijd kleurden." 

   

  Voor Artuur Peters is olympische kwalificatie voorlopig nog een eind weg. "Het was ook niet de bedoeling om Artuur hier in topvorm aan de start te brengen, want dat is een fout die we in het verleden wel maakten. Anderzijds waren deze wereldbekerraces voor vele federaties wel een selectieregatta, wat betekent dat vele kajakkers zich op een hoog niveau presenteerden."

   

  "Artuur zal dus tegen het WK nog enkele stappen moeten zetten. Wel is het duidelijk dat erg veel sterke topkajakkers kans maken om zich bij deze top vijf te varen. Het wordt dus absoluut geen makkelijke opdracht voor Artuur."