• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Evenepoel kan sprintzege Kristoff niet vermijden in Noorwegen

  Remco Evenepoel reed bijna 60 kilometer op kop.

  Remco Evenepoel heeft een gooi gedaan naar ritwinst in de Ronde van Noorwegen, maar heeft zijn lange vlucht niet kunnen afwerken. Alexander Kristoff ging na een sprint met de bloemen lopen en neemt ook de leiderstrui over van Edvald Boasson Hagen.

  Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) heeft zich in de kijker gereden in de vijfde rit van de Ronde van Noorwegen. De neoprof was niet de enige Belg die de benen voelde jeuken: ook Tom Van Asbroeck en Bjorg Lambrecht waagden een poging.

   

  Maar Evenepoel kon samen met de Zwitser Marc Hirschi, ook een neoprof, het langst uit de klauwen van het peloton blijven. Bijna 60 kilometer kleurden ze de wedstrijd voorin, maar de sprinters wilden niet nog een kans uit handen geven.

   

  Pas twee kilometer voor de streep werd de wereldkampioen bij de beloften opgeslokt door het uitgedunde peloton. Yves Lampaert probeerde Alvaro Hodeg naar een tweede zege te loodsen, maar Alexander Kristoff had de snelste benen. Hij neemt dankzij de bonificatieseconden ook de leiderstrui over van Edvald Boasson Hagen.

  Kristoff sprint naar de overwinning:

  Uitslag rit 5:
  1. Alexander Kristoff (Noo) 3u39'44"
  2. José Alvaro Hodeg (Col) z.t.
  3. Kristoffer Halvorsen (Noo)  
  4. Edvald Boasson Hagen (Noo)  
  5. Yves Lampaert   
  6. Moreno Hofland (Ned)  
  7. Alex Frame (Aus)  
  8. Lawrence Naesen  
  9. Luka Mezgec (Slo)  
  10. Tom Van Asbroeck  
  Tussenstand:
  1. Alexander Kristoff (Noo) 21u17'22"
  2. Edvald Boasson Hagen (Noo) +1"
  3. Edoardo Affini (Ita) +2"
  4. Kristoffer Halvorsen (Noo) +9"
  5. Cees Bol (Ned) z.t.