• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Spaans ex-international Reyes (35) overleden in auto-ongeluk

  José Antonio Reyes speelde bij heel wat Europese toppers.

  De Spaanse voetbalwereld is in rouw. José Antonio Reyes is omgekomen in een verkeersongeluk. De 35-jarige Spanjaard speelde onder meer voor Real Madrid, Atletico Madrid, Arsenal en Sevilla. Reyes was dit seizoen nog actief in de Spaanse 2e klasse bij Extremadura. 

  "We kunnen geen droeviger nieuws aankondigen: onze geprezen Sevilla-ster José Antonio Reyes is overleden in een auto-ongeval. Rust in vrede", klinkt het in een korte mededeling van Sevilla.

   

  Reyes debuteerde in 2000 als 16-jarig toptalent bij Sevilla. In 2004 maakte hij de oversteek naar Engeland. De flankaanvaller trok naar Arsenal waar hij deel uitmaakte van de ploeg die in 2004 Engels landskampioen werd zonder één wedstrijd te verliezen. Het zou de laatste landstitel zijn voor de Londense club.

   

  Reyes loste de verwachtingen niet helemaal in en werd uitgeleend aan Real Madrid en Benfica, voor hij verkocht werd aan Atletico Madrid.

   

  In 2012 keerde Reyes terug naar de club waar het allemaal begon. De Spaanse ex-international won met Sevilla 3 keer op een rij de Europa League.

   

  Clubicoon Reyes verliet Sevilla in 2016 om aan de slag te gaan bij Espanyol. Na korte passages bij tweedeklasser Cordoba en Xinjiang Tianshan Leopard uit China vond hij begin dit jaar onderdak bij tweedeklasser Extremadura, waarvoor hij dit seizoen nog negen keer in actie kwam. 

   

  In totaal speelde Reyes 21 keer voor de Spaanse nationale ploeg. In 2006 speelde hij met La Roja het WK in Duitsland. (lees voort onder tabel)

  Prijzen Ploeg
  5x Europa League 3x Sevilla, 2x Atletico Madrid
  Engels landskampioen 1x Arsenal
  FA Cup 1x Arsenal
  Spaans landskampioen 1x Real Madrid
  UEFA Supercup 1x Atletico Madrid

  Voetbalwereld rouwt om Reyes

  "Ik ben kapot, hier zijn geen woorden voor", schreef Spanje- en Real-aanvoerder Sergio Ramos op Twitter. "Al onze steun en gedachten gaan uit naar de familie. We zullen je nooit vergeten, mijn vriend!" Naast Ramos reageerden ook toppers waarmee hij ooit samen speelde als Thierry Henry en Sergio Agüero.