• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgian Cat Kyara Linskens gaat op Russisch avontuur

  Kyara Linskens is al twee jaar weg uit België.

  Basketbalster Kyara Linskens kiest voor een Russisch avontuur in haar carrière. De 22-jarige Belgian Cat verruilt het Poolse Gorzow voor het Russische Enisej Krasnojarsk. De 1m93 grote center is nu op stage in Japan met de nationale ploeg.

  Linskens zal vanaf volgend seizoen te zien zijn in de Russische basketbalcompetitie bij Enisej Krasnojarsk. Het is de derde buitenlands ervaring voor de Belgische na haar vertrek bij Namen in 2017: eerst bij het Tsjechische Nymburk (2017-2018), daarna bij het Poolse Gorzow.

   

  Bij Gorzow haalde Linskens mooie gemiddeldes per wedstrijd (10,3 punten, 6,7 rebounds), maar kon ze geen prijs pakken. Ze verloor de finale van het Poolse kampioenschap tegen Polowice.

  De Belgian Cats zijn op stage in Japan.

  Niet als eerste naar Rusland

  Het is niet de eerste Belgische basketbalspeelster die naar Enisej Krasnojarsk gaat. In het seizoen 2015-2016 ging Noémie Mayombo ook al een jaar naar Rusland.

   

  Linskens haalde met de Belgian Cats brons op het EK in Praag in 2017. En een vierde plaats op het WK in Tenerife in september 2018. De Belgian Cats zijn momenteel op stage in Japan.