• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen: "We begrijpen deze beslissing niet, we zijn onschuldig"

  KV Mechelen moet volgend seizoen weer in 1B aantreden.

  KV Mechelen wordt door Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond veroordeeld tot degradatie naar 1B wegens competitievervalsing. Maar in Mechelen stuit het op onbegrip: "We zijn onschuldig."

  Het vonnis in het matchfixingdossier bracht slecht nieuws voor KV Mechelen: de club moet volgend jaar opnieuw in 1B aantreden, Waasland-Beveren gaat vrijuit. Mechelen moet ook zijn Europees ticket afgeven en mag niet aantreden in de Beker van België.

   

  "We begrijpen deze beslissing niet", schrijft KV Mechelen in een eerste reactie. "We zijn onschuldig. We gaan nu het dossier bestuderen en beraden ons om in beroep te gaan."

   

  KV Mechelen kan binnen de zeven dagen aankloppen bij het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, om in beroep te gaan. Dit beroep werkt opschortend, waardoor de hele procedure zou worden hernomen.

   

  Waasland-Beveren mag volgend seizoen wel in 1A aantreden, maar bestuursleden Dirk Huyck en Olivier Swolfs worden veroordeeld voor het niet naleven van de meldingsplicht. "Waasland-Beveren gaat terecht vrijuit", klinkt het bij de club. "De Geschillencommissie bevestigt dat Waasland-Beveren altijd correct heeft gehandeld."

  Tweets: