• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voorzitter Huyck: "Zullen hard moeten werken om deze 7 maanden recht te trekken"

  Als er iemand bij Waasland-Beveren vandaag een zucht van opluchting sloeg, dan wel voorzitter Dirk Huyck. Zijn club werd vrijgesproken en hijzelf kreeg enkel een voorwaardelijke straf. "Ik heb altijd geprobeerd transparant en eerlijk te communiceren", zegt hij aan Sporza.

  "Als club super blij"

  Voor Waasland-Beveren dreigde degradatie als de Geschillencommissie van de voetbalbond de club schuldig achtte aan matchvervalsing tegen KV Mechelen. In tegenstelling tot KVM werd Waasland-Beveren vrijgesproken. "We zijn als club super blij."

   

  "Het allerbelangrijkste was de club en alles er rond: de fans, de bedrijven die ons steunen. Ik kan niemand uitleggen hoe zwaar de afgelopen 7 maanden waren. Ik heb altijd geprobeerd transparant en eerlijk te communiceren. Ook tegen de commissie heb ik eerlijk proberen te zijn. Dat is de enige manier om hier door te raken."

   

  "Laat het duidelijk zijn dat we met een heel grote achterstand de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de transferperiode beginnen. We gaan hard moeten werken om de afgelopen 7 maanden recht te trekken. De club heeft geleden."

  "Kan en wil geen standpunt innemen over KV Mechelen"

  Als persoon krijgt Dirk Huyck een voorwaardelijke schorsing van een jaar van de voetbalbond. Onder meer omdat hij twee afspraken met makelaar Dejan Veljkovic niet heeft gemeld.

   

  "Ik heb altijd gezegd dat ik het gewoon niet wist van die meldingsplicht. Uiteraard zal ik er in de toekomst beter op letten. De meldingsplicht moet ook wel beter uitgelegd worden door de bond. Het is niet evident. Als club moeten we daar nog beter mee omgaan, maar als mens was ik altijd overtuigd dat ik correct gehandeld heb en dat heb ik ook getuigd voor de commissie."

   

  Het laatste woord over deze zaak lijkt nog niet gezegd, het zou een verrassing zijn moest KV Mechelen zich bij deze uitspraak neerleggen. "Ik kan en wil geen standpunt innemen over KV Mechelen. Ik moet nog lezen wat de commissie heeft geschreven over zijn besluit."

   

  "Laat ons nu even genieten van deze afspraak, maar we zullen nog moeten wachten wat er de volgende dagen gebeurt."