• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Enfant terrible Van der Meijde scoort wereldgoal in amateurduel

  Andy van der Meijde is na een turbulente carrière opnieuw op het goede pad.

  Andy van der Meijde heeft in een amateurwedstrijd tussen FC Winterswijk en De Rebellen een werelddoelpunt gemaakt. De ex-Ajacied scoorde na een aftrap met een ver schot dat over de doelman in doel vloeg. 

  Bekijk hier het doelpunt:

  In een amateurcontest voor een duel met ex-profs

  De Rebellen is een ploeg met allemaal ex-profvoetballers. FOX Sports organiseerde een competitie genaamd "Wedstrijd van je leven", waarbij je als amateurploeg een kans maakte om tegen De Rebellen te spelen.

   

  Andy van der Meijde speelde vroeger bij Ajax, Everton en Inter Milaan en toonde met een lucide actie nog maar eens waarom hij bij deze grote clubs speelde.

   

  Van der Meijde won met Ajax 2 keer de dubbel. in 1998 en 2002 won hij de beker en werd hij Nederlands landskampioen.

   

  Van der Meijde raakte op het slechte pad in Italië (drank) en later Engeland (drank en drugs). De situatie werd onhoudbaar en hij vertrok opnieuw naar Nederland. Hij tekende een jaar bij PSV, maar speelde geen enkele officiële wedstrijd meer. In 2011 op zijn 31e stopte hij met profvoetbal.