• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Advocaat Lokeren: "Uitspraak niet coherent, Lokeren wellicht in beroep"

  Voor Lokeren is de vrijspraak van Waasland-Beveren in het dossier van matchfixing niet de gewenste uitspraak. De club zal waarschijnlijk in beroep gaan. "Voor Lokeren staat matchfixing vast en de schuld van Waasland-Beveren ook", zegt advocaat Walter Van Steenbrugge. 

  Lokeren was als vrijwillig tussenkomende partij betrokken bij het dossier van matchfixing. Als Waasland-Beveren zou degraderen, dan zou Lokeren in 1A kunnen blijven. Maar Waasland-Beveren werd zaterdag vrijgesproken.

   

  "Men concludeert dat bestuurders van KV Mechelen aan matchfixing gedaan hebben en dus maakt men de correcte redenering om dat toe te rekenen aan de club. Maar men trekt die lijn niet door naar Waasland-Beveren."

   

  "De twee belangrijkste beslissingsmakers Huyck en Swolfs hebben zich schuldig gemaakt aan een inbreuk op de meldingsplicht, maar dan maakt men de incoherente en onbegrijpelijke beslissing om dat niet toe te rekenen aan Waasland-Beveren."

   

  Je meldingsplicht niet nakomen is natuurlijk niet hetzelfde als matchfixing. Toch is Van Steenbrugge niet overtuigd. "Om een match te fixen ben je nog steeds met  twee. Dus ofwel ga je alletwee in bad, ofwel niemand." 

   

  "Voor Lokeren staat matchfixing vast en de schuld van Waasland-Beveren ook. Deze beslissing is een gebrek aan durf. We gaan alles uit de kast halen om dit recht te trekken en hebben er alle vertrouwen in dat het recht zal zegevieren."

   

  Maandag staat er een spoedoverleg gepland binnen het bestuur van Lokeren. "Ik zal daar zeker adviseren om in beroep te gaan. Dat heb ik schriftelijk en mondeling al gedaan. Ik denk dat er bij het BAS nog heel wat te zeggen valt over dit dossier", aldus meester Van Steenbrugge.