• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Armée blijft uit de greep van het peloton, maar maakt het net niet af in Noorwegen

  Armée (rechts) met etappewinnaar Affini aan zijn zijde.

  Sander Armée heeft in de Ronde van Noorwegen niet niet kunnen profiteren van het getwijfel van het peloton. De Belg van Lotto-Soudal zat mee in de goede ontsnapping, maar werd in de sprint geklopt door medevluchter Edoardo Affini. 

  Veel renners waagden hun kans vroeg in de etappe, maar heb bleef gesloten tot na de eerste tussensprint na bijna 50 kilometer koers.

   

  Sander Armée kreeg meteen daarna in de vlucht het gezelschap van de Italiaan Edoardo Affini, de Noor Anders Skaarseth, de Deen Rasmus Quaade, de Tsjech Daniel Turek en de Nieuw-Zeelander Tom Scully. Het zestal leek een vogel voor de kat voor het peloton, waar onder meer Deceuninck-Quick Step controleerde.

   

  In de slotfase van de langste rit van de Ronde van Noorwegen (225km), hielden Armée en co. verrassend goed stand. De grote groep beet zijn tanden stuk op de vluchters en tot een massasprint kwam het niet. 

   

  Armée deed er in de laatste rechte lijn alles aan om voor de tweede keer in zijn carrière te winnen, maar tegen de versnelling van Affini had onze landgenoot geen antwoord in huis. Hij zou uiteindelijk 3e worden. Alexander Kristoff won op enkele seconden de sprint van het peloton voor Yves Lampaert. Edvald Boasson Hagen blijft leider.

  Armée kan het net niet afmaken:

  Uitslag rit 2:
  1. Edoardo Affini (Ita) 225km in 5u07'30"
  2. Anders Skaarseth (Noo) z.t.
  3. Sander Armée  
  4. Rasmus Quaade (Den)  
  5. Daniel Turek (Tsj)  
  6. Alexander Kristoff (Noo) +8"
  7. Yves Lampaert  
  8. Tom Van Asbroeck  
  9. Ben Swift (GBr)  
  10. Michael Eduard Grosu (Noo)  
  Tussenstand:
  1. Edvald Boasson Hagen (Noo) 17u37'40"
  2. Edoardo Affini (Ita) z.t.
  3. Cees Bol (Ned) +7"
  4. Alexander Kristoff (Noo) +8"
  5. Anders Skaarseth (Noo) +9"