• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Concurrent" Reckinger: "Red Panthers leunen heel dicht aan bij wereldtop"

  " "

  Oud-international Xavier Reckinger trainde bij de jeugd de Belgische meisjes, nu is hij coach van Duitsland.

  Xavier Reckinger speelt zondag als bondscoach van de Duitse hockeyvrouwen tegen de Red Panthers. Onze landgenoot denkt dat het een spannend duel wordt in de Hockey Pro League. "Ik ben blij voor België dat het zo goed loopt. De speelsters verdienen dat."

  Hoe speciaal wordt de partij voor Xavier Reckinger? "Heel speciaal. Ik ken al die speelsters heel goed en heb er heel lang mee samengewerkt. Het is bijzonder. Het wordt alleszins geen makkelijke match voor Duitsland, want ik schat de Red Panthers heel hoog in."

   

  "Ik vind dat de Belgen schitterend spelen. Ik ben zelfs een beetje verrast over de manier waarop de pers daarover bericht. Voor mij was die zege tegen Groot-Brittannië bijvoorbeeld echt geen verrassing. De Belgen waren misschien zelf wat geschrokken door hun start in de Pro League, maar ze kunnen tegen elke tegenstander winnen."


  "België staat niet ver achter op de top van de wereld. Met de faciliteiten, de manier van trainen, de ervaring in die ploeg, ... Ik ben bondscoach van Duitsland, maar ik ben blij voor België. Ze geloven steeds meer in hun kansen en het wordt beloond met resultaten. Die speelsters verdienen dat."

   

  Het onderlinge duel kan ook cruciaal worden in de strijd om de top 4 en het laatste ticket voor de Final Four. "Argentinië, Australië en Nederland zullen erbij zijn. En dan gaat het waarschijnlijk tussen ons, al kunnen beide ploegen ook nog hier en daar wat punten laten liggen."

   

  "Wij willen zeker de Final Four spelen, maar het is geen doel op zich. De Pro League is voor ons een voorbereiding op het EK. Daar willen we pieken en dan moet je soms roteren in de Pro League. Ik heb tot nu toe 31 speelsters gebruikt. We groeien wel steeds meer naar een typeploeg, maar staan er nog niet zo dicht bij als België. Voor de Belgen is dit meer een prioriteit."