Ga naar de inhoud

Toronto deelt de eerste klap uit in NBA-finale tegen Golden State

 vr 31 mei 2019 06:47

De Toronto Raptors hebben titelverdediger Golden State al meteen bij het nekvel na het eerste duel van de NBA-finale. Pascal Siakam was de onverwachte uitblinker van de opener in Canada, die op 118-109 eindigde.

Terwijl de NBA-finale voor de Golden State Warriors de laatste jaren vaste prik is, is het voor Toronto één grote ontdekkingsreis. Onbevreesd zeilden de Raptors game 1 binnen en bij de rust hadden ze al een voorsprong van 10 punten.

 

En toen moest het moment van Pascal Siakam nog komen. Niet de usual suspects als Kawhi Leonard of Marc Gasol maakten in het 3e en 4e quarter het verschil, maar wel de 25-jarige Kameroener. Hij zorgde er bijna eigenhandig voor dat de Warriors, die wel nog altijd sleutelspeler Durant misten, niet dichterbij konden komen.

 

Siakam kwam uiteindelijk aan 32 punten, maar wel met een scoringspercentage van meer dan 80%. Een glansprestatie die slechts 6 spelers hem voordeden in een NBA-finale, onder wie grootheden als Jordan, Shaq en Abdul-Jabbar.

 

Zondag staat de 2e match op het programma, opnieuw in Toronto. Daarna verhuist "The Greatest Show on Earth" naar Californië.

NBA-finale (best-of-7)

Toronto - Golden State 4-2
Toronto Golden State 118-109
Toronto Golden State 104-109
Golden State Toronto 109-123
Golden State Toronto 92-105
Toronto Golden State 105-106
Golden State Toronto 110-114

De match van Pascal Siakam

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Superfan Drake met een shirt van... Curry?

Wie natuurlijk niet mocht ontbreken bij de eerste finalewedstrijd was Toronto-superfan Drake. De Canadese rapper liet zich regelmatig gaan aan de rand van het parket. Opvallend was dat hij een shirt droeg met de naam Curry, toch de sterspeler van de Golden State Warriors. Gewoon wat spielerei van Drake, want vader Dell Curry speelde in de laatste 3 jaar van zijn carrière voor de Raptors.