• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lucumi (Genk) is verrassing in Colombiaanse selectie voor Copa America

  Jhon Lucumi ziet zijn boerenjaar bekroond met een selectie voor de Copa America.

  Bondscoach Carlos Queiroz heeft Genk-verdediger Jhon Lucumi opgeroepen voor de Copa America. Dat brengt het totaal aantal "Belgische" deelnemers aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi op 3.

  Jhon Lucumi dankt zijn selectie aan een sterke terugronde bij Racing Genk, waar hij zich ten koste van Aidoo in de ploeg knokte. Dat is ook de Colombiaanse bondscoach Queiroz niet ontgaan. Hij neemt Lucumi op in zijn selectie, ook al heeft hij nog geen enkele cap achter zijn naam.

   

  Lucumi is met zijn 20 jaar de jongste speler in de Colombiaanse kern. Als concurrenten heeft hij onder meer Yerry Mina, Davinson Sanchez en Cristian Zapata. De bekendste namen zijn James Rodriguez en Radamel Falcao. Carlos Bacca is er, net als José Izquierdo, verrassend genoeg niet bij.

   

  Met Lucumi komt het totaal aantal Belgische vertegenwoordigers op de Copa America op 3. Omdat ook de finalisten van de Asia Cup, Qatar en Japan, zijn uitgenodigd zullen ook Tomiyasu (STVV) en Ueda (Cercle Brugge) afreizen naar Brazilië.