• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts kan rekenen op De Weert, Chaves op zijn familie en Roglic op een fietscontrole

  Boksen Campenaerts en De Weert opnieuw een straf nummer in mekaar?

  Ritwinnaar Esteban Chaves gaat het slotweekend van de Giro in met 2 dolblije ouders. Victor Campenaerts hoopt dan weer zondag zijn slag te slaan. En Primoz Roglic kent de fietscontroleurs ondertussen goed.

  Team Campenaerts

  Snel zijn werelduurrecord stelde Victor Campenaerts zich nieuwe doelen. De tijdrit van zondag is daar een van. Campenaerts wil de 17 kilometer in Verona als snelste afleggen.

   

  Daarvoor kan hij opnieuw rekenen op Kevin De Weert. De performance manager van Lotto-Soudal verlaat de Tourstage in de Sierra Nevada voor een weekendje Verona. Om Campenaerts opnieuw naar een sterk nummer te loodsen?

  De familie Chaves

  Na een flinke portie pech heeft Esteban Chaves in de Giro aangeknoopt met de zege. Zijn ouders waren er in Italië als de kippen bij om hun zoon te feliciteren.

   

  "Vandaag is een geruststelling. Blijheid is het enige wat ik voel. Een zwaar gewicht dat uit mijn rugzak gaat. Dit toont dat ik het nog kan. Dat het nog niet voorbij is voor mij, en dat ik dit nog lang kan blijven doen", sprak de Colombiaan na zijn overwinning in de 19e rit.

  Roglic onder controle

  Na een voortvarende start in de Ronde van Italië ziet het er niet naar uit dat Primoz Roglic zondag op het hoogste schavot zal staan. En dan moet de nummer 3 ook nog eens zijn fiets laten controleren. Voor de 2e keer in enkele dagen tijd. Balen voor de Sloveen.