• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Elise Mertens: "Gemengde gevoelens na mijn beste gravelwedstrijd"

  Elise Mertens

  Geknokt heeft Elise Mertens alleszins.

  Na een fantastische wedstrijd heeft Elise Mertens Roland Garros als verliezer moeten verlaten in de 3e ronde. "Geen leuk gevoel, want ik was er erg dichtbij", vertelt ze in Parijs aan Sporza. "Niemand verdiende het om te verliezen", reageert haar tegenstandster Anastasija Sevastova.

  Mertens: "Geen fijn gevoel"

  Elise Mertens dwong nummer 12 van de wereld Sevastova tot een marathonmatch van meer dan 3 uur. Uiteindelijk was het de Letse die aan het langste eind trok.

   

  De 5 matchballen die Mertens heeft laten liggen, zullen haar nog even achtervolgen in haar dromen. "Sevastova heeft die punt per punt aangepakt. Soms vielen de ballen aan de juiste kant van de lijn voor haar", weet Mertens, "maar daarover mag ik niet piekeren. Ik heb alles geprobeerd en kan nu alleen maar vooruitkijken."


  "Daarom ga ik deze match nog eens goed bestuderen", gaat de Belgische nummer 1 voort. "Fijn zal dat niet zijn, maar belangrijk vind ik het wel. Uit nederlagen leer je ook."

   

  "Ik was erg dichtbij en ik speelde mijn beste gravelwedstrijd van het seizoen. Daarom blijf ik achter met een gemengd gevoel, geen leuk gevoel."

   

  Met Roland Garros is de eerste helft van het seizoen achter de rug. "En die was wat wisselvallig", vindt Mertens. "De laatste maanden heb ik niet echt mijn niveau gehaald."

   

  "Mentaal heb ik wel stappen gezet en daar ben ik heel blij om. Ik heb veel zin om het grasseizoen te beginnen, want ik voel dat die top 15 in mij zit", besluit 's werelds nummer 20.

  Sevastova: "Niemand verdiende het om te verliezen"

  "We verdienden allebei niet om deze partij te verliezen", verklaart Anastasija Sevastova. "Ik denk niet dat ik eerder al zo'n lange wedstrijd speelde. Het was ongelooflijk."

   

  "Elise speelde geweldig goed en bracht alle ballen terug. Ik ben geen betere speelster dan zij, het geluk stond gewoon wat meer aan mijn kant. Als we de wedstrijd opnieuw spelen, kan ik evengoed verliezen."

   

  "Het kwam erop aan agressief te blijven spelen. Zo moest ze grote afstanden afleggen en werd ze moe. Ook op de matchballen ben ik agressief gebleven. Wellicht heeft dat finaal het verschil gemaakt."

  Anastasija Sevastova: "Ik ben niet beter dan Elise Mertens."