Ga naar de inhoud

meest recent

Dubbelsprookje van Vliegen duurt voort, ook Flipkens in achtste finales

 vr 31 mei 2019 14:48
Joran Vliegen haalt bij zijn debuut meteen de derde ronde.

De Belgen blijven indruk maken in het dubbelspel van Roland Garros. Debutant Joran Vliegen staat meteen in de achtste finales, Kirsten Flipkens heeft ook haar ticket beet voor de derde ronde.

Vliegen in derde ronde

Roland Garros
Mikhail Kukushkin (264)
Joran Vliegen
Pablo Cuevas (289)
Feliciano López
einde
6
set 1
3
3
set 2
6
6
set 3
4

Het Parijse sprookje van Joran Vliegen duurt voort. De dubbelspeler ruilde zijn vaste dubbelpartner Sander Gillé in voor de Kazak Michail Koekoesjkin om aan Roland Garros te kunnen deelnemen. Met succes: de eerste ronde overleven was al "een kinderdroom".

 

Maar nu heeft Vliegen ook zijn tweede dubbelpartij gewonnen. Tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas en de Spanjaard Feliciano Lopez, nochtans ervaren gravelspelers, haalde hij het in drie sets: 6-3, 3-6 en 6-4.

 

Om nog een nieuw hoofdstuk aan zijn grandslamdebuut te schrijven, moet Vliegen in de derde ronde voorbij de Argentijnen Federico Delbonis en Guillermo Duran of de Serviër Miomir Kecmanovic en de Noor Casper Ruud.

Flipkens heeft wel succes in het dubbel

Roland Garros
Vitalia Diatchenko (288)
Natela Dzalamidze
Kirsten Flipkens (293)
Johanna Larsson
einde
2
set 1
6
0
set 2
6

In het enkelspel draaide het avontuur op Roland Garros op een ontgoocheling uit. Tegen olympisch kampioene Monica Puig moest ze meteen inpakken in de eerste ronde.

 

Maar in het dubbel heeft Flipkens meer succes. Naast de Zweedse Johanna Larsson staat ze in de achtse finales. In  de tweede ronde tegen het Russische duo Diatsjenko/Dzalamidze haalden ze het vlot in twee sets: 6-2 en 6-0.

Ook Elise Mertens nog in de running

Roland Garros
Elise Mertens (29)
Aryna Sabalenka
Oksana Kalashnikova (79)
Rebecca Peterson
einde
6
set 1
4
6
set 2
3

Elise Mertens moet nog aan de bak om Flipkens te vergezellen in de achtste finales. In de tweede ronde moet ze morgen haar uitschakeling tegen Anastasija Sevastova doorspoelen. Tegen Oksana Kalasjnikova en Rebecca Peterson heeft onze landgenote de beste papieren in handen.