• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antonio Conte wordt na sabbatjaar coach van Inter

  Antonio Conte

  Antonio Conte laat zich regelmatig gaan langs de zijlijn.

  Radja Nainggolan mag komend seizoen samenwerken met Antonio Conte. De ex-bondscoach van Italië zat een jaar zonder werk na zijn ontslag bij Chelsea. Bij Inter volgt hij Luciano Spalletti op.

  Antonio Conte leidde Juventus naar 3 titels op een rij én veroverde ook een titel en beker met Chelsea. Daar werd hij na een teleurstellend seizoen een jaar geleden ontslagen. Conte nam een jaar de tijd om zich te herbronnen en kiest nu voor een nieuwe uitdaging in Italië.

   

  Inter slaagde er onder Luciano Spalletti maar ternauwernood in zich te plaatsen voor de Champions League. Het bestuur hoopt met kampioenenmaker Antonio Conte de kloof met het ongenaakbare Juventus dicht te kunnen fietsen. Met Radja Nainggolan komt Conte in ieder geval een speler tegen die hij in het verleden meermaals uitgebreid heeft bewierookt.

   

  "Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven, ik kijk er echt naar uit", zegt Conte. "Ik heb voor Inter gekozen, vanwege de ambities en het project van de club. Ik was getroffen door de openheid die de club aan de dag legde en de honger die ik hier voel om Inter terug te brengen waar het hoort!"