• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Japan is een maatje te groot voor onthoofde Belgian Cats

  De Belgian Cats bereiden in Japan het EK basketbal voor.

  De nationale basketbalvrouwen hebben in Japan een oefenwedstrijd verloren van het gastland. De Belgian Cats traden aan zonder certitudes Emma Meesseman, Julie Allemand en Kim Mestdagh. Ook Ann Wauters was er nog niet bij. Het werd 91-75.

  De Belgian Cats zijn volop bezig aan hun voorbereiding op het EK basketbal. Dat vindt van 27 juni tot 7 juli plaats in Servië en Letland. De Belgische vrouwen zijn op dit moment in Japan, waar ze twee oefenduels afwerken tegen het gastland.

   

  Zonder een aantal toppers verloren de Cats vandaag het eerste duel met 91-75. Emma Meesseman, Julie Allemand en Kim Mestdagh deden niet mee. Ook Ann Wauters stond niet op het wedstrijblad. Zij revalideert nog van een knieblessure.

   

  Op 2 juni spelen de Cats nog een tweede keer tegen Japan, daarna zetten ze koers naar Zaragoza in Spanje, waar ze een vriendschappelijk toernooi (08/06-09/06) spelen met Spanje, Rusland en Italië. Nadien keren ze terug naar België voor een tweede toernooi (14/06-16/06) met Spanje, Canada en China.

   

  De twee laatste vriendschappelijke duels staan op 21 en 22 juni geprogrammeerd, telkens tegen Italië. Op 24 juni vertrekken de Cats na een lange voorbereiding naar Servië. België speelt op het EK in de groepsfase tegen Rusland, Wit-Rusland en gastland Servië. De zes beste landen kwalificeren zich voor een pre-olympisch toernooi op weg naar Tokio.