• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Spalletti moet met Champions League-ticket op zak vertrekken bij Inter

  Inter Milaan heeft trainer Luciano Spalletti aan de kant geschoven. De Italiaan was sinds 2017 aan de slag in Milaan en stelde dit seizoen op de laatse speeldag CL-voetbal veilig. De club van Radja Nainggolan flirt al een tijdje met Antonio Conte, al is dat nog niet officieel. 

  Met een goal van Nainggolan haalde Inter vorige week Champions League-voetbal binnen op de slotspeeldag. Maar die kleine triomf was niet voldoende voor Spalletti om zijn job als trainer te mogen houden. De club maakte via Twitter bekend de samenwerking stop te zetten.

   

  "We bedanken Spalletti voor al zijn werk en voor de resultaten die we samen behaald hebben", klinkt het. De Italiaan kwam na het seizoen 2016-2017 naar de club. Hij kon in die tijd geen prijzen winnen met Inter, maar eindigde wel twee keer in de top 4. 

   

  Spalletti had nog een contract tot 2021. In Italië zijn ze al zeker wie zijn opvolger wordt: Antonio Conte. De ex-trainer van onder andere Chelsea ligt in polepositie, maar officieel heeft de club nog geen nieuwe coach aangesteld.

  De mededeling van de club