• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sam Deroo: "Olympisch ticket zou immense verrassing zijn"

  Sam Deroo probeert zich met de Red Dragons te plaatsen voor Tokio 2020.

  De Red Dragons draaien in de European League warm voor het olympische kwalificatietoernooi in augustus. "Het ultieme doel", volgens Sam Deroo. "We gaan volop voor de stunt."

  Bondscoach Brecht Van Kerckhove denkt aan de lange termijn en gooide in de European League tegen Turkije enkele jonge talenten op het terrein. Sam Deroo zag dat het goed was. "Het is tof om veel nieuwe gezichten te zien. Mijn opvolgers? Ik hoop zelf nog even mee te gaan, laat dat duidelijk zijn."

   

  "Dit toernooi is eerder een leerproces, maar het is wel duidelijk dat er een toekomst is voor het Belgische volleybal. De doorslaggevende jaren komen eraan voor de jongeren - make or break - dus we moeten er op inzetten."

  "Twee heel moeilijke kansen op olympisch ticket"

  Op 1 juli beginnen de Belgische volleybalmannen aan hun voorbereiding op het olympische kwalificatietoernooi (9-11 augustus). Als de Red Dragons kunnen afrekenen met de VS, Nederland en Zuid-Korea ligt een ticket voor Tokio 2020 klaar. Anders volgt nog een aartsmoeilijke herkansing in het continentale kwalificatietoernooi.

   

  "De eerste wedstrijd tegen de VS wordt meteen een sleutelmatch", weet Deroo. "In de World League wonnen we een van onze eerste wedstrijden tegen de VS. Toch zullen we ook nu weer een stunt nodig hebben, maar we hebben genoeg kwaliteit voor een verrassing."

   

  "Dit toernooi is een unieke kans op een olympisch ticket. Voor de Spelen in Rio was de opdracht bijna onmogelijk. Nu hebben we twee kansen voor Tokio, maar die zijn allebei heel moeilijk. Het is nu eenmaal niet eenvoudig om als Europees land op de Olympische Spelen te raken."

   

  "Het zou een immense verrassing zijn, maar we gaan er alles voor geven. Het is het ultieme doel als sporter. Ik zou er heel graag presteren op topniveau. Het is mijn grote carrièredoel. Ik wil mezelf dus geen verwijten kunnen maken en volop voor de stunt gaan."

  Olympisch kwalificatietoernooi Belgen
  België Verenigde Staten 9 augustus (19u)
  België Nederland 10 augustus (16u)
  Zuid-Korea België 11 augustus (19u)

  Deroo: "Olympisch ticket zou immense verrassing zijn"