• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oostenrijkse mountainbikester geschorst in Operatie Aderlass

  Christina Kollmann-Forstner (midden) wordt gelinkt aan Operatie Aderlass.

  De Internationale Wielerunie (UCI) heeft de Oostenrijkse mountainbikester Christina Kollmann-Forstner voorlopig geschorst, omdat haar naam opduikt in de grootschalige dopingaffaire Operatie Aderlass.

  In februari barstte een dopingschandaal los na een inval van de Oostenrijkse politie op het WK noordse ski. De Duitse dokter Mark Schmidt zou een bloeddopingnetwerk hebben opgezet, waarbij 21 atleten uit acht landen en vijf sporten betrokken zijn.

   

  De UCI schorste twee weken geleden al (oud-)renners Alessandro Petacchi, Kristijan Koren en Borut Bozic. Nu wordt ook de 31-jarige mountainbikester Christina Kollmann-Forstner geschorst. De UCI heeft "informatie gekregen van de Oostenrijkse overheid in de context van Operatie Aderlass", klinkt het.

   

  Kollmann-Forstner is een voormalige wegrenster die vorig jaar tweede werd in het WK marathon.