• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zonen van Wade en James worden ploegmakkers in Los Angeles

  Vlnr: Dwyane Wade, Zaire Wade, Bryce Maximus James, LeBron James en LeBron James Jr.

  Vlnr: Dwyane Wade, Zaire Wade, Bryce Maximus James, LeBron James en LeBron James Jr.

  Dwyane Wade en LeBron James veroverden in Miami samen twee NBA-titels en nu hebben ook hun zonen elkaar gevonden op het veld. Zaire Wade en Lebron James Jr., bijgenaamd Bronny, spelen volgend seizoen samen in het schoolteam van de Sierra Canyon School in Los Angeles.

  Sierra Canyon heeft een goeie naam als opleidingsschool. Het voorbije schooljaar zaten ook de zonen van voormalige NBA-spelers Scottie Pippen en Kenyon Martin er op de schoolbanken. Nu heeft de school voor volgend jaar dus opnieuw twee bekende zonen gestrikt, met Zaire Wade (17) en Bronny James (14). Ook James' jongste zoon Bryce Maximus volgt zijn oudere broer.

   

  Zowel Zaire Wade als Bronny James hebben de basketbalgenen van hun vader geërfd. Kenners voorspellen de twee een mooie toekomst. Vooral Bronny James is in de VS al een kleine hype. Toen hij onlangs een account opende op Instagram had hij na minder dan 24 uur al mer dan 1 miljoen volgers.

  Enkele hoogtepunten van Zaire Wade:

  Ook Bronny James kan een aardig stukje basketballen: