• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zwitserse spits Embolo niet beschikbaar voor final four Nations League

  Breel Embolo speelt bij Schalke 04 in de Bundesliga.

  Breel Embolo zal niet kunnen uitblinken tijdens de Final Four van de Nations League. De 22-jarige spits is geblesseerd aan zijn linkervoet en kan Zwitserland niet helpen in de halve finale tegen Portugal.

  Embolo voelde tijdens de eerste trainingssessies met de nationale ploeg in Zürich iets aan zijn linkervoet. Na een onderzoek blijkt nu dat de speler van Schalke 04 niet 100 procent fit is en niet zal kunnen deelnemen aan de Nations League.

   

  Bondscoach Vladimir Petkovic kiest voor Noah Okafor als vervanger voor Embolo. De 19-jarige spits van FC Basel zal de eerste speler zijn die geboren is in het jaar 2000 die voor de Zwitserse selectie wordt opgeroepen.

   

  Zwitserland neemt het op 5 juni op tegen Portugal. De andere halve finale wordt gespeeld door Nederland en Engeland. De finale wordt op 9 juni gespeeld.