• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Over het tijdverlies van Roglic: "De lijn die we nu zien is niet de goeie"

  Primoz Roglic verloor dinsdag kostbare tijd.

  De Giro-ambities van Primoz Roglic hebben een flinke knauw gekregen. De Sloveen van Jumbo-Visma verloor dinsdag in de koninginnenetappe bijna 1,5 minuut. Zijn ploegleider Addy Engels lijkt de focus van eindwinst naar podium te verleggen.

  Engels klonk na de finish strijdvaardig, maar zag ook de realiteit onder ogen.

   

  "De beteren reden voorin, wij deden ons best om het verlies zoveel mogelijk te beperken. We moeten eerlijk zijn: Primoz was dinsdag niet bij de beste klimmers."

   

  "De roze trui is een aardig stukje bij ons weggereden. En dat is een beetje onverwacht. Dat Roglic de mannen moest laten gaan, is een verrassing."   

   

  Engels zocht geen excuses voor de dalende vormcurve van zijn kopman. "Er zijn niet veel eerlijkere klimmen dan de Mortirolo. Alles verliep zoals het moest, Primoz zat waar hij moest zitten, maar toen Nibali versnelde, moest hij passen."

   

  "Roglic is op een geweldige manier blijven vechten, maar hij zat duidelijk op zijn tandvlees. Normaal moest hij in het laatste stuk richting finish de motor zijn bij de achtervolgers."   

   

  Eindwinst lijkt nu een flink stuk weg. Engels: "Dit is zeker een verloren veldslag, en om deze oorlog nog te winnen..."

   

  "Hij moet best veel terrein op de betere klimmers goedmaken. We moeten bekijken of het realistisch en eerlijk is om te zeggen of we dat kunnen."

   

  "Het verschil met leider Carapaz is nu echt wel groot. Als je de klimmer bent die eraan komt aan het einde van een grote ronde, is het anders. Maar de lijn die we nu zien, is niet de goeie."   

  "Misschien keert het nog"

  Toch klinkt er nog strijdvaardigheid in de stem van ploegleider Addy Engels. "We blijven vechten. We geven niet op. Roglic staat nog op het podium en de strijd voor roze is min of meer dezelfde als die voor podium.

   

  "Hij moet daarvoor dezelfde renners volgen: Carapaz, Nibali, Landa. En uiteindelijk is er nog de tijdrit en kunnen er nog dingen veranderen. Het is een gekke Giro geweest en misschien keert het nog, maar op dit moment..."

  Roglic verliest kostbare tijd:

  De mening van Alberto Contador: