• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Palermo gaat met succes in beroep en mag in de Serie B blijven

  Palermo hoeft dan toch niet naar de Italiaanse 3e klasse. De club uit de Serie B werd veroordeeld tot degredatie na financieel gesjoemel, maar kreeg in beroep strafvermindering.

  Palermo was dit seizoen 3e geëindigd in de Italiaanse 2e klasse, maar moest toch degraderen nadat aan het licht gekomen was dat voormalig voorzitter Maurizio Zamparini met de boekhouding geknoeid had.

   

  De club ging in beroep en met succes, want woensdag kreeg Palermo strafvermindering. Een puntenaftrek van -20 punten in het afgelopen seizoen betekent dat Palermo in de middenmoot eindigt en dus niet naar de Serie C zakt. Dat is dan wel weer slecht nieuws voor Foggia, dat nu in de plaats van Palermo degradeert.