• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deceuninck-Quick Step mag wel vieren in Noorwegen: Hodeg is de snelste in rit 2

  voor Hodeg is het de 2e overwinning van het seizoen.

  Wat voor Deceuninck-Quick Step niet lukt in de Ronde van Italië, lukt in de Ronde van Noorwegen (2.BC) wel. Alvaro Hodeg bezorgde de blauwe garde van Patrick Lefevere vandaag de overwinning in de tweede rit. De Colombiaan was de snelste in de massasprint.

  7 vroege vluchters, zonder opvallende namen, werden pas bij het ingaan van de laatste vier kilometer gegrepen door de grote groep. Daarin waren het vooral UAE (Kristoff), Dimension Data (Boasson Hagen), Sunweb (Bol) en Deceuninck-Quick Step (Hodeg) die het harde werk opknapten voor hun sprinter.

   

  Gisteren liet Hodeg zich wegdrummen in de laatste rechte lijn. De jonge Colombiaan van Deceuninck-Quick Step had duidelijk zijn lesje geleerd en bleef vandaag wel aandachtig voorin in de slotkilometer.

   

  Hij timede zijn inspanning het beste, al had hij uiteindelijk niet veel over op thuisrijder Kristoffer Halvorsen (Ineos). Cees Bol, de winnaar van gisteren, werd 8e en blijft leider. Morgen staat er opnieuw een vlakke rit op het programma in Noorwegen.

  Hodeg hield niet veel over op Halvorsen

  Uitslag rit 2:
  1. Alvaro José Hodeg (Col) 174km in 4u09'18"
  2. Kristoffer Halvorsen (Noo) z.t.
  3. Edvald Boasson Hagen (Noo)  
  4. Alexander Kristoff (Noo)  
  5. Alex Kirsch (Lux)  
  7. Tom Van Asbroeck  
  8. Cees Bol (Ned)  
  11. Sep Vanmarcke  
  12. Lawrence Naesen  
  Tussenstand:
  1. Cees Bol (Ned) in 8u04'20"
  2. Alvaro José Hodeg (Col) z.t.
  3. Kristoffer Halvorsen (Noo) +4"
  4. Michael Eduard Grosu (Roe) z.t.
  5. Franck Bonnamour (Fra) +5"