• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hazard: "Denk dat dit een afscheid was, al weet je nooit in voetbal"

  Eden Hazard was nog een laatste keer van goudwaarde voor Chelsea.

  Eden Hazard heeft met de gewonnen Europa League-finale tegen Arsenal wellicht zijn laatste wedstrijd voor Chelsea gespeeld. Dat liet de Belg na de wedstrijd ook zelf verstaan. "Het is tijd voor een nieuwe uitdaging."

  Een transfer naar Real Madrid hangt al weken in de lucht en ook al is die nog niet definitief, na de Europa League-finale heeft Eden Hazard wel duidelijkheid geschept over wat hij zelf wil. "We zullen over enkele dagen over mijn toekomst praten, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt de Rode Duivel.

   

  "Het was mijn droom om in de Premier League te voetballen en dat heb ik 7 jaar lang gedaan. Ik denk dat dit een afscheid was, al weet je nooit in voetbal. Mijn besluit staat vast en ik wacht nu af wat de twee clubs doen, net zoals de fans."

   

  "In de komende dagen wordt het allemaal officieel, hoop ik. Nu ja, hoop ik, ik heb altijd veel liefde gevoeld voor Chelsea, maar als dit mijn laatste match blijkt te zijn, heb ik toch alles gegeven." Wil hij dan graag met Real Madrid tegen Chelsea spelen in de Champions League? "Ik weet niet of we in dezelfde groep zullen zitten. Misschien moet ik wel tegen Lille. Dat zou allebei fantastisch zijn."

   

  Ook coach Maurizio Sarri strooide nog een (laatste?) keer met lof. "Hazard is een fantastische speler, maar je hebt twee tot drie maanden nodig om hem te begrijpen. Als je hem begrijpt, dan is hij een geweldig persoon. Ik weet dat Eden wil vertrekken en ik wil zijn beslissing respecteren."

   

  Spitsbroeder Olivier Giroud zwaaide de Rode Duivel alvast uit. "Ik heb een speciale band met Eden, zowel op als naast het veld. Ik ben heel blij voor hem en voor zijn toekomst. Na zeven jaar trouwe dienst bij Chelsea verdient hij een nieuwe uitdaging."

  De reactie van Hazard na de wedstrijd

  Hazard nam afscheid van de fans