• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Het zou kunnen dat Jungels zich een beetje uitgemergeld heeft"

  Deceuninck-Quick Step won nog geen rit in de Giro.

  Patrick Lefevere is terug in de Giro. De ploegbaas van Deceuninck-Quick Step hoopt dat zijn ploeg in de slotweek de nul kan wegvegen. "Maar vergeet Keisse en Steegmans in het verleden niet: zo'n slotetappe draagt de waarde van twee ritten."

  "Wanneer we voor het laatst een grote ronde zonder zege hebben afgesloten? Ik ben niet goed in statistieken. Ik weet het eigenlijk niet meer", vertelde Patrick Lefevere aan onze reporter. Sporza gaf vorige week al het antwoord: de Vuelta van 2015.

   

  "Nu pas beseffen we hoe verwend we geweest zijn de laatste jaren. Het is een beetje vreemd, maar mijn renners doen hun best. Het lukt gewoon niet tot nu toe."

   

  "Maar velen hebben mij al eens de balans laten opmaken voor het einde van een grote ronde en ik herinner me de ritzeges van Keisse in Milaan en Steegmans in Parijs in het verleden op de laatste dag. Zo'n slotetappe draagt eigenlijk de waarde van twee etappes."

   

  Klassementsman Bob Jungels zakte door het ijs. "We zullen die verklaring proberen te zoeken als de Giro gedaan is. Hij heeft een sterk voorjaar gedaan en dat is moeilijk te combineren."

   

  "Bob is niet voor zijn plezier 3 weken op de Sierra Nevada gaan zitten. Hij heeft een heel streng dieet gevolgd. Het zou kunnen dat hij zichzelf bij manier van spreken een beetje uitgemergeld heeft."

  "Viviani? We zetten alles op de Tour"

  Deceuninck-Quick Step won met Elia Viviani een rit, maar de jury besliste er anders over. De sprinter stapte nadien zonder ritoverwinning uit de Giro. Op naar de Tour? Ook daar werden steeds meer vraagtekens bij gezet.

   

  "Bij de ploegvoorstelling hebben we duidelijk gezegd dat de Tour zijn hoofddoel was. Hij heeft er de Giro bijgenomen en dat is niet goed verlopen. Maar we zetten nu alles op de Tour. We panikeren niet zomaar van bij de eerste keer."