• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Xavi wordt trainer bij Al Sadd, de club waar hij tot voor kort speler was

  Xavi

  Xavi speelde de voorbije 4 seizoenen voor Al Sadd en wordt er nu trainer.

  Xavi zet zijn eerste stappen in het trainersvak bij Al Sadd, de landskampioen van Qatar. De 39-jarige Spanjaard speelde voor die club een week geleden zijn laatste wedstrijd.

  Het stond een week geleden al in de sterren geschreven dat Xavi van speler naar trainer bij Al Sadd zou evolueren. Na zijn afscheidswedstrijd kondigde hij al aan dat hij graag zijn trainerscarrière wou beginnen in Qatar, het land waar hij een mooi fin de carrière beleefde.

   

  Omdat toen al duidelijk was dat het contract van Al Sadd-coach Ferreira, ondanks een titel, niet verlengd zou worden, was de weg voor Xavi vrij. Het clubicoon van Barcelona heeft altijd gezegd dat hij zijn trainersloopbaan graag in de luwte wil beginnen. Na het afscheid van Xavi is de bekendste speler bij Al Sadd ex-Atletico-middenvelder Gabi.