• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanderhaeghe krijgt in beroep forse strafvermindering voor woede-uitbarsting

  De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft Yves Vanderhaeghe dan toch geen schorsing opgelegd voor zijn tirade in het slot van de match tegen Charleroi. Oorspronkelijk had de coach van Kortrijk de eerste 2 matchen van het nieuwe seizoen moeten missen.

  Yves Vanderhaeghe ging zwaar uit zijn dak tegen een beslissing van de ref. Volgens het bondsparket ging hij daarbij over de schreef. Het besliste dan ook om de KVK-trainer 2 duels te schorsen.

   

  Maar in beroep wordt die schorsing geschrapt door de Geschillencommissie Hoger Beroep. Van de boete van 2.000 euro blijft ook nog maar 1.000 euro over. Het is wel nog mogelijk dat Vanderhaeghe 5.000 euro moet betalen aan de sociale projecten van de Pro League, maar hierover wordt pas op 7 juni uitspraak gedaan.

  De woede-uitbarsting van Yves Vanderhaeghe