• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Benoot op hoogtestage: "Liever hoofdstuk studeren dan nieuw level gamen"

  Maxime Monfort, Alejandro Valverde en Tiesj Benoot

  Tiesj Benoot is de renner met de duim omhoog. U herkent ook een "toerist in een regenboogtrui".

  Anderhalve maand voor de start van de Ronde van Frankrijk kampeert de helft van het Tourpeloton in de Sierra Nevada. Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) combineert de trainingen in het Spaanse hoogtegebergte met zijn studies economie. "Want na mijn carrière ga ik niet alleen joggen en mountainbiken."

  Op zoek naar een ritzege

  "Eenzaam is het hier niet, het is hier zelfs drukker dan thuis", vertelt Tiesj Benoot vanuit de Sierra Nevada aan Sporza. "Wij trainen hier met Lotto-Soudal met z'n vieren, Deceuninck-Quick Step ook, Jumbo is hier momenteel met twee renners, Movistar is hier met Valverde en AG2R zelfs met de hele Tourploeg."

   

  "Voor de Tour gaat nu ongeveer 90 procent van het peloton op hoogtestage. Na het epotijdperk heeft die nu ook veel meer effect. Elke ambitieuze renner traint op hoogte of slaapt in een speciale tent. De ene helft van het peloton doet dat hier, de andere helft traint op de Teide op Tenerife."

   

  "Als sportman geniet ik hiervan. Ik ben hier met mijn vak bezig en voel me elke dag verbeteren. Ik train hier, ik kijk naar de Giro en ik rust. Best plezant", vindt de 25-jarige renner, die in juli één groot doel heeft: een etappe winnen in de Ronde van Frankrijk.

   

  "Ik heb een regelmatig voorjaar gereden, maar ik kende ook pech (in Parijs-Roubaix, red). Daarom ben ik nu op zoek naar een uitschieter. In de Tour krijg ik een grote kans", denkt Benoot.

  Na een regelmatig voorjaar ben ik op zoek naar een uitschieter. In de Tour krijg ik een grote kans.

  Tiesj Benoot

  Trainen met "toerist" Valverde

  Ook Alejandro Valverde bereidt zich in de Sierra Nevada voor op de Ronde van Frankrijk. Of zoals Tiesj Benoot hem op Instagram noemt: "Een toerist in de regenboogtrui."

  Portfoliomanagement blokken

  In het dal van de Sierra Nevada geeft het kwik dezer dagen 30 graden Celsius aan. "Op het randje voor mij en dus ideaal om aan de hoge temperaturen te wennen met het oog op de Tour", vindt Tiesj Benoot, die tussen de trainingen door ook in de boeken duikt.

   

  "Ik ben nu het vak portfoliomanagement aan het blokken voor een examen op 12 juni", legt de student economie uit. "Het helpt me de koers te relativeren. En een hoofdstuk afwerken, geeft me toch een beter gevoel dan een nieuw level te gamen."

   

  "Wat ik na mijn carrière ga aanvangen met mijn diploma kan ik nog niet voorspellen, maar ik zal alleszins uitdagingen nodig hebben. Een beetje joggen en mountainbiken volstaat niet om mijn dagen te vullen."

   

  "En als mijn carrière plots achter de rug is, door een val bijvoorbeeld, heb ik toch iets achter de hand", weet Benoot ook.

  Als mijn carrière plots achter de rug is, heb ik toch iets achter de hand.

  Tiesj Benoot

  Ook Naesen en Van Aert trainen in de Sierra Nevada: