• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "In een match is Hazard een genot, op training soms een probleempje"

  Eden Hazard

  Eden Hazard bereidt de finale op zijn manier voor.

  Eden Hazard zal zich niet gauw druk maken, ook niet voor een topaffiche. Aan de vooravond van de Europa League-finale trainde de nummer 10 van Chelsea op zijn manier: "à l'aise" (op het gemak). Vraag het maar aan zijn coach.

  "Het is tijdens de wedstrijden een plezier om trainer van Eden te zijn, maar gedurende de week is het meer een probleempje", knipoogt Maurizio Sarri. "Tijdens de trainingen durft Eden het soms op het gemakje te doen. Hij neemt het af en toe zeer, zeer licht op. Of hij verveelt zich omdat hij het allemaal te makkelijk vindt."

   

  De coach van Chelsea ziet dan ook een werkpunt voor Hazard. "Hij is een van de beste spelers ter wereld, maar hij moet echt proberen dé beste te worden", vindt de Italiaan. "Want Eden heeft het potentieel de beste ter wereld te worden."

   

  Hazard is dit seizoen beslissender dan ooit met in totaal 19 treffers en 16 assists. De Rode Duivel kan Chelsea door de grote poort verlaten met de Europa League-beker. Dan moet hij morgenavond zijn team wel voorbij stadsgenoot Arsenal loodsen op duizenden kilometers van Londen. De finale vindt plaats in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

  Tijdens de trainingen durft Eden het soms op het gemakje te doen.

  Chelsea-coach Maurizio Sarri

  Eden Hazard traint op zijn manier voor de finale:

  Boze Sarri houdt training voor bekeken

  Chelsea-trainer Maurizio Sarri is boos weggelopen op de laatste training. Een woordenwisseling tussen zijn spelers Gonzalo Higuain en David Luiz verhitte de gemoederen.

   

  Bij een oefening vond Higuain dat Luiz te zwaar het contact opzocht met de Argentijn. Sarri ging na het conflict even met Luiz spreken, maar liep daarna richting uitgang. Bij het verlaten van het veld trapte de 60-jarige Italiaan nog eens zijn blauwe petje weg voor het oog van alle camera's.

  Volg de Europa League-finale woensdag live op Sporza:

  Kijk vanaf 20.35u naar Canvas. Filip Joos verzorgt het commentaar vanuit Bakoe.