• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real-voorzitter bevestigt interesse voor Hazard: "Hopelijk lukt het"

  " "

  Florentino Perez: "We probeerden al heel wat jaren om Hazard te halen."

  Het is een publiek geheim: de vrijage tussen Real Madrid en Eden Hazard. In een radiointerview maandagnacht herhaalde voorzitter Florentino Perez nog eens zijn wens om de Rode Duivel deze zomer te halen. Kylian Mbappé (PSG) wuifde hij weg als transferdoelwit.

  Perez stond ter beschikking van de Spaanse radiozender Onda Cero, al liet hij heel wat vragen over de toekomstige transferperiode links liggen. Hij ging wel in op de interesse voor Hazard en een transfervraag voor aanvoerder Sergio Ramos vanuit China.

   

  Perez: "Wij hebben Hazard al verschillende jaren proberen aan te trekken. Ik weet het niet zeker, maar ik heb goeie hoop dat hij dit jaar kan komen." Veel meer wou de clubbobo niet kwijt in de aanloop naar de Europa League-finale van woensdag waarbij Hazards Chelsea het opneemt tegen Arsenal.

   

  "Ik ben het idee dat Hazard naar Madrid komt heel genegen, waarom zou ik daarover verstoppertje spelen? Ik hoop dat hij dit jaar bij Real kan voetballen." Dat Hazard in 2020 einde contract is in Londen kan de onderhandelingen vergemakkelijken.

   

  Zinédine Zidane, die in maart terugkeerde als coach in de Spaanse hoofdstad, heeft al vaak herhaald dat hij Hazard "een fantastische speler" vindt. Volgens de media zou Hazard na de Europese finale richting Real verkassen voor ongeveer 100 miljoen euro.

  Njet voor Ramos, niet gepraat met Mbappé

  Ook over Kylian Mbappé kreeg Perez vragen. De Franse topspits deed enkele weken geleden een opvallende uitspraak, die de deur op een kier leek te zetten voor een vertrek bij PSG. De Franse kampioen reageerde evenwel snel om het huwelijk tussen de 2 partijen te bevestigen.

   

  Real is niet van plan om voor een scheiding te zorgen: "We hebben niet met Mbappé gepraat en zullen er ook niet mee gaan praten", verzekerde Perez. Die schoof in één moeite ook het dossier van Neymar aan de kant. "Ik heb met Zidane noch over Mbappé, noch over Neymar gepraat."

   

  Over zijn aanvoerder, Sergio Ramos, had Perez wel een nieuwtje: "Hij is met zijn entourage naar ons gekomen met de boodschap dat hij een heel goed aanbod had gekregen van een Chinese club. Die kon evenwel geen transfersom betalen door de strenge regels in het Aziatische land. Ik heb hem verteld dat dat niet mogelijk was. We willen met de Chinese club praten, maar het is niet mogelijk dat Real Madrid zijn aanvoerder gratis laat vertrekken."