• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Podcast met Keisse: "Pijnlijk als ik nu nog van ploeg moet veranderen"

  Iljo Keisse

  Christophe Vandegoor mocht voor een nieuwe aflevering van Sporza Koers op de koffie bij de revaliderende Iljo Keisse. De veteraan van Deceuninck-Quick Step praat over zijn band met Remco Evenepoel, zijn revalidatie, het foto-incident in Argentinië en zijn toekomst bij de ploeg. Veel luisterplezier.

  Je kunt de podcast met Iljo Keisse hier beluisteren, maar natuurlijk ook waar je normaal je podcasts downloadt (iTunes, Soundcloud of Spotify).

  "Pijnlijk om nu nog van ploeg te veranderen"

  Iljo Keisse is sinds april buiten strijd na een zware val - met elleboogbreuk - in Parijs-Roubaix. De gewaardeerde knecht van Deceuninck-Quick Step is einde contract op het einde van het jaar en hoopt bij de ploeg te blijven. "Geen slecht woord over andere ploegen, maar ik zou het liefst bij de ploeg blijven."

   

  "Ik zou het wel pijnlijk vinden om op het einde van mijn carrière nog te moeten veranderen. Ik heb anderzijds wel met heel goeie renners samen gereden, die nu niet meer bij de ploeg rijden maar wel weten wat mijn waarde is." Keisse praat in de podcast onder meer ook over zijn band met Remco Evenepoel, de keuze van Marcel Kittel en wat hij na zijn carrière wil doen.

  Over foto in Argentinië: "Ik heb daar wel van afgezien"

  In het begin van het jaar kwam Keisse even in een mediastorm terecht na een misplaatst gebaar op een foto in Argentinië. "Dat was een domme fout, sowieso", zegt Keisse daar nu over. "Ik had nooit de intentie om iemand te kwetsen, maar het was een fout van mij."

   

  "Het was gebeurd in een fractie van een seconde. Er was ook een normale foto natuurlijk, maar die is niet naar buiten gekomen. Ik heb daar wel van afgezien, het was een heftige periode. De reacties die ik gekregen heb, waren ook niet min."

   

  "Ik ga zeker niet met een steen werpen naar iemand die een slechte reactie naar mij gestuurd heeft, want ik ben de enige die een fout heeft gemaakt. Ik begrijp het, maar er zijn grenzen."

  Beluister andere afleveringen van Sporza Koers podcast