• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  New York maakt kennis met Delfine Persoon in winkelcentrum

  Delfine Persoon

  Delfine Persoon gooit de spieren een eerste keer los in de Verenigde Staten.

  Delfine Persoon is aangekomen in New York, waar ze zaterdag voor de wereldtitel bokst tegen Katie Taylor. De Ierse heeft in haar carrière nog nooit een bokskamp verloren, Persoon één keer. Persoon laste in New York al meteen een publieke training in. Dat gebeurde in een shoppingcenter.

  "De belangrijkste kamp van mijn leven"

  Nu zaterdag stapt Delfine Persoon (34) in de ring voor haar droomkamp in Madison Square Garden tegen Katie Taylor. Vandaag trainde ze een eerste keer in de Big Apple.

   

  In een winkelcentrum vlakbij Ground Zero stond een boksring opgesteld waar ze haar armen en benen een keer kon losgooien. Amerikaanse shoppers hielden even halt om het Belgische lichtgewicht aan het werk te zien.

   

  "Het is zeker de belangrijkste kamp van mijn leven die er aankomt. Het is ook de meest begeerde titel, voor alle wereldtitelbonden, tegen de olympische kampioene. Meer kan een mens niet wensen", vertelde Persoon aan onze Amerikacorrespondent Björn Soenens, die graag wilde weten wat zij heeft en Taylor niet.

   

  Persoon: "Ik denk dat ik misschien nog wat harder ben dan zij. Ik weet wat dat Taylor wellicht ook een harde is, maar ik denk dat de omstandigheden waarin ik alles bereikt heb mij harder hebben gemaakt."

   

  "Zij heeft misschien ook geen gemakkelijk leven geleid, maar ze heeft het gemakkelijker gehad om de top te bereiken. Zij heeft bijvoorbeeld nooit moeten werken, buiten het boksen. De omstandigheden waarin ik alles moest verwezenlijken waren niet altijd even plezant of even gemakkelijk. Dat heeft mij wel redelijk hard gemaakt."

  Zij heeft misschien ook geen gemakkelijk leven geleid, maar ze heeft het gemakkelijker gehad om de top te bereiken. Zij heeft bijvoorbeeld nooit moeten werken, buiten het boksen. 

  Delfine Persoon over haar opponente Katie Taylor

  Taylor traint ondertussen haar reflexen met een tennisbal: