Ga naar de inhoud

Nummer 1 van de wereld komt met schrik vrij op Roland Garros

 di 28 mei 2019 18:02
Naomi Osaka
Naomi Osaka moet meteen knokken in Parijs.

Roland Garros heeft ei zo na meteen afscheid moeten nemen van topspeelster Naomi Osaka. 's Werelds nummer 1 begon het grandslamtoernooi met een 6-0-verlies, maar knokte zich daarna toch voorbij de Slovaakse speelster Anna Karolina Schmiedlova.

Naomi Osaka is in Parijs op zoek naar haar 3e grandslamzege op een rij (na de US Open en de Australian Open), maar de kans dat ze daarin slaagt, is klein. Gravel is niet meteen de favoriete ondergrond van de Japanse.

 

Dat kreeg het Franse publiek meteen te zien in de eerste set. Anna Karolina Schmiedlova (WTA-90) smeerde Osaka een 6-0 aan. De nummer 1 van de wereld won amper 9 punten.

 

Daarna kwam ze stilaan op gang. In de tweede set gaf Osaka nog een 3-0-voorsprong uit handen, maar in de tiebreak hing ze de bordjes wel gelijk. De turbo was aangeslagen, want in de beslissende set zette ze een 6-1-score op het bord.

 

In de 2e ronde kan Osaka zich geen valse start permitteren. Dan staat ze tegenover voormalig nummer 1 van de wereld Viktoria Azarenka. Al liggen haar gloeirjaren al even achter ons.

Roland Garros, 1e ronde (v):
Naomi Osaka (69, 1)
Anna Karolína Schmiedlová (72)
einde
0
set 1
6
77
set 2
64
6
set 3
1
Anna Karolina Schmiedlova
Anna Karolina Schmiedlova stunt net niet.

Het matchpunt van Osaka:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Halep in 3 sets

Ook titelverdedigster Simona Halep is het toernooi begonnen met een driesetter. De nummer 3 van de wereld won van de Australische speelster Ajla Tomljanovic (WTA-47): 6-2, 3-6 en 6-1. 

 

Halep veroverde vorig jaar haar eerste eindzege in Parijs. Ze versloeg in de finale de Amerikaanse topper Sloane Stephens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.