• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neymar moet zijn aanvoerdersband bij Brazilië aan Dani Alves geven

  Op de Copa America van volgende maand zal Neymar niet de aanvoerder zijn van Brazilië. De vedette van PSG moet zijn band aan Dani Alves laten. Dat heeft bondscoach Tite beslist na een gesprek met de aanvaller, die vorige maand een tik uitdeelde aan een supporter van Rennes.

  Het is de Braziliaanse bond (CBF) die afgelopen nacht met het nieuws van de kapiteinswissel kwam in een persbericht: "Vorige zaterdag heeft Tite Neymar de boodschap gebracht."

   

  Die beslissing lijkt een straf voor Neymars wangedrag na de verloren bekerfinale vorige maand tegen Rennes. De spits gaf toen een tik aan een scheldende supporter. Dat leverde hem in Frankrijk 3 schorsingsduels op.

   

  Tite maakte Neymar na het ontgoochelende WK in Rusland, waar Brazilië in de kwartfinales op een sterk België botste, de vaste kapitein van zijn selectie. De coach stond onder druk om een sanctie te nemen na het wangedrag van Neymar in Frankrijk.

   

  Toen Tite 10 dagen geleden zijn selectie voor de Copa America in Brazilië (14 juni-7 juli) bekendmaakte, gaf hij mee dat "Ney een fout had gemaakt, maar dat hij hem onder 4 ogen wilde spreken" voor hij een beslissing zou nemen over het aanvoerdersschap.

   

  Brazilië won de Copa America voor het laatst in 2007. Het speelt op 14 juni de openingsmatch tegen Bolivia. In zijn groep zitten ook nog Venezuela en Peru. Op 5 juni (Qatar) en 9 juni (Honduras) staan eerst nog 2 oefenduels op het programma.

   

  Ook tegen Qatar en Honduras zal 138-voudig international Alves de band al dragen. De 36-jarige rechtervleugel, ploegmaat van Neymar bij PSG, was 4 keer eerder aanvoerder van zijn land. De laatste keer bij de 1-0-oefenzege tegen Duitsland in 2018.

  Tweet van de Braziliaanse bond: