• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Klopp over blessure Firmino: "Het ziet er goed uit voor de finale van de CL"

  Roberto Firmino zal na het missen van de halve finale mee kunnen doen in de finale van de Champions League.

  Roberto Firmino zal fit zijn voor de Champions League-finale tegen Tottenham op zaterdag, dat heeft Liverpool-trainer Jürgen Klopp bevestigd. De Braziliaan was buiten strijd met een spierblessure en miste de belangrijke halve finale tegen Barcelona. 

  "Firmino traint al sinds vorige week deels mee met de groep. Vanaf morgen zal hij voltijds meedoen met de rest van de ploeg. Momenteel ziet het er goed uit voor de finale in Madrid", zegt Klopp.

  Divock Origi naar de bank

  In afwezigheid van de 27-jarige Braziliaan kwamen Divock Origi en Georginio Wijnaldum in actie als vervangers. In de halve finale van de Champions League scoorden ze allebei 2 cruciale doelpunten. Origi zal waarschijnlijk opnieuw op de bank belanden wanneer Firmino terugkomt.


  "Ik speel liever op mijn eigen positie op het middenveld, maar als de trainer mij vraagt om ergens te spelen dan doe ik dat", vertelt Wijnaldum. "Ook al denk ik dat Origi of Sturridge betere opties zijn voor die positie."


  Volgens de 28-jarige Wijnaldum is de terugkeer van Firmino heel belangrijk voor Liverpool. "Hij zet druk op de helft van de tegenstander en als we aan de bal zijn is hij een extra middenvelder. Je kan hem soms zelfs als extra verdediger zien."

  Divock Origi en Georginio Wijnaldum vormden een goed team in de finale van de CL.

  Dit jaar wel winst in de Champions League?

  Liverpool verloor vorig seizoen de finale van de CL in Kiev van Real Madrid. Iedereen kijkt volgens Klopp uit naar de finale, maar dat Liverpool meer ervaring heeft dan Tottenham wil de Duitser niet horen.

   

  "We hebben waarschijnlijk meer ervaring dan onze tegenstander, maar dat maakt allemaal niet uit. We moeten gewoon verder gaan op ons elan. We hebben onze emoties goed onder controle gehouden en zullen dat in de finale ook doen", besluit Klopp.

   

  "Ik heb nog nooit een betere ploeg gehad voor een finale dan nu."