• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cyriel Dessers helpt zijn club Europa in met doelpunt

  Cyriel Dessers

  Cyriel Dessers heeft de score geopend in de finale.

  Utrecht mag deze zomer de tweede voorronde van de Europa League in dankzij Cyriel Dessers. Hij opende de score in de Nederlandse play-offmatch tegen Vitesse.

  Utrecht klopte Vitesse de finale van de play-offs met 0-2. De heenwedstrijd tussen beide teams was in Utrecht op 1-1 geëindigd. Cyriel Dessers maakte iets over het halfuur vanuit de draai de eerste treffer. Toen Gustafson diep in het slot de 0-2 maakte, was de partij gespeeld. Daarmee nam coach Dick Advocaat afscheid in schoonheid.

   

  Vitesse eindigde in de Eredivisie op de 5e plaats en schakelde in de halve finales van de nacompetitie Groningen uit. Utrecht legde beslag op de 6e stek en klopte op weg naar de finale Heracles Almelo.

   

  Ajax mag als Nederlands kampioen naar de 3e voorronde van de Champions League, runner-up PSV komt in actie in de 2e voorronde van het kampioenenbal. Feyenoord plaatst zich als 3e van Nederland voor de 3e voorronde van de Europa League. AZ en Utrecht gaan allebei in de 2e voorronde aan de slag.

  Terugwedstrijd finale play-offs

  einde
  02

  Dessers laat achteraf zijn achterste zien: "Ai!"