• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp Giants plukken de vruchten: "Aantal jeugdinschrijvingen enorm gestegen"

  De Antwerp Giants behaalden dit jaar de bronzen medaille in de Champions League.

  De Antwerp Giants behaalden dit jaar de bronzen medaille in de Champions League.

  Het succes van basketbalclub Antwerp Giants heeft al heel wat nieuwe inschrijvingen voor volgend jaar opgeleverd. Dat meldt Inge Lenders van de jeugdopleidingen bij de Giants aan Radio 2 Antwerpen. "Het zit al goed vol , maar iedereen is nog steeds welkom."

  De Antwerp Giants maakten met de Final Four in de Champions League en bekerwinst al een schitterend jaar door. Na hun overwinning tegen Mechelen strijden de Giants momenteel ook nog om de landstitel. Daarnaast gingen de Giants op de Basketball Awards met de belangrijkste prijzen aan de haal. Tel al die factoren op en u begrijpt waarom de club zo populair is bij de jongeren.

   

  "Door het succes van de eerste ploeg is het aantal inschrijvingen enorm gegroeid. Ook het succes van de dames, die op 5 jaar tijd in eerste klasse geraakt zijn, heeft zijn vruchten afgeworpen", vertelt Lenders.

   

  "De U10-ploegen zijn op 5 jaar tijd verdubbeld. Bij de meisjes zijn we vanaf nul gestart en hebben we volgend jaar 3 ploegen bij de U19, wat een enorm succes is. Maar ook al zitten we al goed vol, iedereen blijft welkom." Een ledenstop lijkt dus niet meteen op de agenda van de Giants te staan.

  Basketbalcoaches niet even makkelijk vindbaar

  "Het spelplezier is het belangrijkste. Natuurlijk zijn er kinderen die iets mobieler en motorisch sterker zijn dan anderen, maar dat wil niet zeggen dat enkel die kinderen welkom zijn. Ondertussen blijven we ook langsgaan op scholen om initiatiedagen te geven", voegt Lenders eraan toe.


  Bij meer ploegen horen ook meer basketbalcoaches, maar die lijken niet even makkelijk te rapen als de spelers zelf. "In de meeste reeksen heb je als trainer een diploma nodig. Het probleem is dat zo'n diploma halen enorm veel van jouw tijd vraagt. Toch zijn die coaches broodnodig voor de toekomst van de club", zegt Lenders.


  "De Giants proberen altijd met de eigen jeugd verder te werken en hen een kans te geven. In het basketbal vis je in een kleine vijver, waardoor veel ploegen aan spelers hun mouw trekken. Maar door onze jeugdwerking op de kaart te zetten, hopen we onze spelers toch te overtuigen om te blijven", besluit Lenders.