• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Broer van Anderlecht-flop promoveert naar Bundesliga, bittere pil voor Stuttgart

  Robert Zulj

  Robert Zulj heeft zopas een kans gemist, maar dat maakt niet uit. Union Berlijn promoveert toch.

  Na 2 jaar Bundesliga zakt Stuttgart ondanks de aanwezigheid van heel wat sterren weer naar de 2e klasse. In de barrages moest het buigen voor Union Berlijn, dat voor het eerst in de Bundesliga mag spelen.

  Stuttgart werd in 2007 nog Duits kampioen, maar zakte 3 jaar geleden een eerste keer naar de 2e klasse. Dat bleek een accident de parcours, want na een jaar was de club weer op het hoogste niveau. En vorig seizoen werd het, onder meer met wereldkampioen Pavard en de voormalige Duitse internationals Gomez, Aogo en Badstuber, knap 7e. Maar dit seizoen pakte de mayonaise niet.

   

  Stuttgart eindigde 16e in de reguliere competitie en moest zo barrages spelen tegen de nummer 3 van de 2e Bundesliga, Union Berlijn.  Dit Union is een ploeg zonder uitgesproken vedette, al heeft het met Robert Zulj wel de broer van de niet echt overtuigende Anderlecht-winterkoop Peter Zulj in zijn gelederen. Met Felix Kroos loopt er trouwens nóg een "broer van" rond An der alten Försterei (het stadion van de cultclub).

   

  Union Berlijn legde de basis voor de promotie in de heenmatch, waar het dankzij goals van Abdullahi en Friedrich Stuttgart in bedwang hield. Die 2-2 kon het succesvol verdedigen in de terugmatch. 0-0 volstond voor een groot volksfeest.

  Afscheid in mineur voor Pavard

  Door de promotie van Union wordt Berlijn volgend seizoen de enige stad met 2 clubs in de hoogste Duitse divisie. Hertha Berlijn, de nieuwe club van Dedryck Boyata, eindigde afgelopen seizoen op de 11e plaats.

   

  Voor Benjamin Pavard wordt het een afscheid in mineur bij Stuttgart. De Franse international heeft al getekend voor Bayern München.