• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Southgate moet puzzelen: 10 Engelse internationals in Europese finales

  " "

  1 speler van Chelsea, 3 van Liverpool en 6 van Tottenham zijn nog bij hun club actief.

  Op 6 juni speelt Engeland de halve finale van de Nations League tegen Nederland. Bondscoach Gareth Southgate ziet zijn voorbereiding gehinderd door de 4 Engelse ploegen in de finales van de Europa League en de Champions League. 

  Southgate mist in de aanloop naar de Final 4 in Portugal bijna de helft van zijn selectie vanwege de Europese verplichtingen: 10 namen kunnen pas later aansluiten omdat ze actief zijn in Chelsea-Arsenal (Europa League) of Tottenham-Liverpool (Champions League).

   

  Southgate: "Voor onze jonge spelers is het geweldig dat ze zulke matchen met veel inzet kunnen spelen. Daar gaan wij in de toekomst van profiteren. Maar voor nu maakt het de zaken wel een tikkeltje gecompliceerd."

   

  Ross Barkley speelt overmorgen met Chelsea tegen Arsenal in Bakoe, zaterdag staan 9 internationals van Southgate op het veld in Madrid: 3 van Liverpool en 6 van Tottenham.

   

  "Daar moeten wij mee omgaan en het is voor de spelers ook een les. We staan als ploeg voor een flinke uitdaging", aldus Southgate. De coach verwacht zijn 10 mannen volgende week maandag bij het vertrek naar Portugal.

   

  Engeland speelt op donderdag 6 juni tegen Nederland in Guimaraes. Een dag eerder bekampt Portugal Zwitserland in Porto. De finale is op 9 juni in Porto. De Rode Duivels grepen na 5-2-verlies half november in Zwitserland naast de Final 4.