De Laet na promotie Aston Villa: "Sportief betekent het niets voor mij"

  Ritchie De Laet gaat niet met Aston Villa naar de Premier League.

  De Premier League verwelkomt het komende seizoen weer Aston Villa. Ritchie De Laet (30) is nog steeds eigendom van de Engelse club, maar de verdediger heeft dat hoofdstuk afgesloten. "Ik ben klaar voor een volgende stap in mijn carrière", zegt De Laet, die zijn liefde voor Antwerp nog eens verkondigde.

  "Antwerp zou mooi zijn"

  Ritchie De Laet trok in 2016 naar Aston Villa, maar een geslaagde samenwerking werd het niet. Twee uitleenbeurten later - bij Antwerp en Melbourne City - heeft het team van De Laet de promotie naar de Premier League afgedwongen.

   

  "Ik heb vol spanning naar de match op televisie gekeken", zegt De Laet aan Sporza. "Aston Villa is een grote club en ik ben blij dat ze het gehaald hebben. Maar sportief betekent dit niets voor mij."

   

  "Dit hoofdstuk is afgesloten", zegt De Laet, die bij de promovendus nog onder contract ligt. "Ze hebben me twee keer uitgeleend, weliswaar niet onder deze coach, maar ik denk dat ik nu klaar ben voor een volgende stap in mijn carrière."

   

  "Wat die volgende stap dan is? Als ik meer wist, dan zou ik het zeggen. Maar ik weet het zelf nog niet echt. Ik heb al gezegd dat Antwerp mooi zou zijn. Die club ligt me na aan het hart, het is mijn ploeg."

   

  "Het zou fantastisch zijn om daar ooit nog te kunnen spelen. Maar soms leiden niet alle wegen naar Rome en moet je de zijpaden nemen."

  "Villa wordt zeker een meerwaarde voor de Premier League"

  Het zal dus zonder Ritchie De Laet zijn, maar Aston Villa mag volgend seizoen weer ballen op het hoogste niveau. "Na het begin van het seizoen had ik het even niet verwacht, maar met de nieuwe coach (Dean Smith, red) hebben ze toch goeie resultaten gehaald. Ze hadden het momentum ook bij de play-offs en de geschiedenis leert ons dat die ploeg het dan meestal ook haalt."

   

  De bankrekening van Villa zal nu flink aangedikt worden. "Dat geld zal van pas komen. Als je naar de Premier League wil en daar wil meedraaien, dan moet je zeker de helft van die 200 miljoen euro spenderen. Maar Villa wordt zeker een meerwaarde voor de Premier League."