• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Persoon is op weg naar New York: "Niet meer zenuwen dan anders"

  " "

  Delfine Persoon vertrekt vol vertrouwen én met cornrows naar de VS.

  Delfine Persoon is vertrokken voor haar belangrijkste afspraak in haar bokscarrière: onze landgenote stapte vanochtend "met een goed gevoel" op het vliegtuig richting New York. Daar bekampt ze zaterdag de Ierse Katie Taylor, oud-olympisch kampioene.

  Persoon en haar entourage kijken al lang uit naar de kamp in Madison Square Garden tegen de ongeslagen Taylor, die zelf spreekt van een duel van "de beste tegen de beste".

   

  Persoon vertrok alvast met een goed gevoel in Zaventem: "We zijn er klaar voor. We hebben ons goed voorbereid. Fysiek ben ik helemaal in orde. Ik heb ook met wat meer rust ernaartoe kunnen leven, omdat ik wat vakantie heb gehad op het werk. We gaan ervoor."

   

  "Er is net als altijd wel wat gezonde stress. Je zit niet in je eigen omgeving. Het is groter. Maar dat hoort erbij. Mijn visum zorgde voor wat onrust, maar gelukkig heb ik wat hulp gehad van mijn werkgever (de politie, red)."

   

  De psychologische oorlogsvoering tussen "de grote Taylor en de kleine Persoon" is wel al even bezig: "Daar zullen ze nog wel wat dingen uitproberen om ons uit ons lood te slaan. Maar dat kan mij alleen maar motiveren."

  "We zijn met 2 goeie vechters"

  Persoon is de wereldkampioene lichtgewicht voor de WBC-bond, Taylor heeft de gordels van WBA, IBF en WBO op zak. "We zijn met 2 goeie vechters. Het zal geen makkelijke kamp worden, maar ik hoop dat ik zal winnen."

   

  Het worden nog drukke dagen voor Persoon: "We moeten een hele planning volgen. Een openbare training, de persconferentie, de publieke weging..." 

   

  Wat stelt ze zich voor van de mythische Madison Square Garden? "Dat het groot is. Behalve op foto's heb ik de zaal zelf wel nog niet gezien. We zullen het ter plaatse wel ontdekken."

   

  Vandaag stapte Persoon met zijn vieren - met haar coach en nog 2 vertrouwelingen - het vliegtuig op. "Maar er reizen nog een 40-tal trouwe supporters af. Dat is wel plezant."

   

  Mooi beeld trouwens in Zaventem: ze werd gelukgewenst door haar luchthavencollega's van de politie.

  Coach Tampere: "Ze heeft niet meer zenuwen dan anders"

  Filipe Tampere is de coach aan Persoons zijde: "Hoe ze zich voelt? Ze heeft niet meer zenuwen dan anders. Ik vind dat ze redelijk rustig is. Ze weet dat ze enorm hard getraind heeft. Haar sparringkampen waren écht supergoed. Hopelijk wordt ze nu wel niet ziek. Het zit echt goed."

   

  "Met zijn vieren zijn we ook goed op elkaar ingespeeld. We deden samen alle wereldkampioenschappen. Het loopt goed, we willen niemand anders erbij."

   

  In 2009 begonnen Tampere en Persoon aan hun avontuur. Had hij ooit durven te denken dat hij in MSQ zou boksen? "Neen. Maar ik had wel het vermoeden dat Delfine wereldkampioene kon worden. Dit is een ongelooflijke droom die uitkomt."