Ga naar de inhoud

Pijnlijke arm houdt Kvitova op laatste nippertje weg uit Parijs

 ma 27 mei 2019 11:16
Petra Kvitova.

Petra Kvitova trekt zich in laatste instantie terug van Roland Garros. De Tsjechische nummer 6 van de wereld sukkelt met een armblessure.

"Ik ben zo teleurgesteld dat ik mijn forfait voor Roland Garros moet aankondigen", zegt de 29-jarige Kvitova op haar sociale media.

 

"Ik heb al enkele weken pijn in mijn linkervoorarm en een scan gisterenavond bevestigde een scheur, die jammer genoeg erger kan worden als ik vandaag speel."

 

"Twee jaar geleden maakte ik op Roland Garros mijn comeback (nadat ze met een mes was aangevallen, red), dus vind ik het oprecht jammer dat ik hier dit jaar niet kan spelen."

 

"Het is een heel moeilijke beslissing maar ik hoop dat het toernooi een succes wordt en kijk uit naar mijn terugkeer in 2020."     

 

Kvitova, de Wimbledon-kampioene van 2011 en 2014, zou het in de eerste ronde opnemen tegen de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-84). Haar plaats wordt ingenomen door de Slovaakse lucky loser Kaja Juvan (WTA-131).

Tweet van Kvitova:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.