• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ik ben de beste FIFA19-speler in België"

  Quentin Vande Wattyne, ofte ShadooW, heeft het FIFA19 toernooi op de MNMxSporza Esports Cup gewonnen. De professionele esporter van Moeskroen versloeg in de finale met gemak Valentin Yzerbyt. Vande Wattyne kan terugblikken op een zeer geslaagd seizoen.

  "Ik ben heel tevreden met mijn prestatie op de Esports Cup. Ik heb geen
  enkele wedstrijd verloren dus ik denk dat ik de verdiende winnaar van dit
  toernooi ben," steekt Vande Wattyne van wal.

   

  De winnaar van de Epro league, zeg maar de Belgische competitie voor FIFA19 spelers, ging als een pletwals door dit toernooi. Al had het in de halve finale tegen Zakaria Bantato, de esporter van Anderlecht, anders kunnen aflopen.

   

  "Ik zou niet zeggen dat ik geluk gehad heb," antwoordt Vande Wattyne onbescheiden op de vraag of dom balverlies van Bentato aan de basis lag van zijn winst. "De tactische wissels hebben het verschil gemaakt."

  Stefano Pinna en Gilles Bernard zijn misschien nog iets beter dan ik.

  Quentin Vande Wattyne

  Een dag voor deze overwinning won Vande Wattyne nog een groot toernooi in Metz. "Het seizoen loopt stilaan op z'n einde en ik ben heel tevreden. Later dit jaar is er nog het WK, maar daaraan neem ik niet deel."

   

  Dan rest nog één vraag: "Is Quentin Vande Wattyne nu de beste  Belgische FIFA19 speler?"

   

  "Van alle spelers die actief zijn in België ben ik wel de beste", zegt ShadooW. "Stefano Pinna (esporter bij PSV) en Gilles Bernard (esporter bij Lille) zijn misschien nog iets beter. Maar dit jaar ben ik de beste in België" 

  Zo ging het eraan toe in de finale