• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur: Engelse voetbalfans kiezen Hazard als Speler van het Jaar

  Eden Hazard speelt woensdag met Chelsea de finale van de Europa League tegen Arsenal in Bakoe.

  De kapitein van de Rode Duivels is dit seizoen duidelijk in het oog gesprongen van de supporters van de Premier League. Eden Hazard is voor het eerst voor zijn goede prestaties bij Chelsea tot Speler van het Jaar verkozen door de fans in een verkiezing van de Engelse spelersvakbond PFA. 

  De 28-jarige Hazard liet met 34 procent van de stemmen Sergio Agüero, Bernardo Silva, Raheem Sterling, Virgil van Dijk en Sadio Mané, de andere genomineerden, achter zich in de verkiezing. Alle fans mochten stemmen.  

   

  De Rode Duivel heeft met 16 doelpunten en 15 assists de grootste bijdrage geleverd in het aanvallende compartiment van Chelsea in de Premier League. 

   

  Het is zeker niet de eerste individuele prijs die Hazard in zijn prijzenkast mag zetten. Hij werd door de spelersvakbond al verkozen tot Belofte van het Jaar (2014) en Speler van het Jaar (2015) en de Engelse journalisten verkozen Hazard ooit ook al tot Speler van het Jaar (2015).  Bij Chelsea werd hij vier keer (2014, 2015, 2017 en 2019) verkozen tot Beste Speler van het Seizoen.

   

  Hazard is nog maar de tweede Chelsea-speler die de prijs krijgt van de fans: Frank Lampard ging hem in 2005 voor.

   

  Vorig jaar ging de trofee naar Mohamed Salah, een jaar eerder viel Harry Kane in de prijzen.