• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ik heb het vanaf het begin gezegd: houd Nibali in de gaten"

  Maarten Vangramberen en Jurgen Van den Broeck.

  Jurgen Van den Broeck zakte gisteren op de rustdag van de Ronde van Italië af naar onze redactie voor een Facebook Live. De ex-ronderenner had het uiteraard over de Giro, maar ook de Wereldbekerzege van Mathieu van der Poel, trainen op hoogte en daaltechnieken kwamen aan bod.

  "Ik vind de Giro een aantrekkelijke wedstrijd om te volgen", vertelde Jurgen Van den Broeck in onze sofa. "De Tour is zeer gecontroleerd, maar in de Giro kan er met zo'n parcours altijd iets gebeuren. En de psychologische oorlogsvoering is ook mooi."

   

  Vincenzo Nibali en Primoz Roglic gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Jurgen Van den Broeck schrijft de Italiaan nog lang niet af. "Ik heb het al vanaf het begin van deze Giro gezegd: houd Nibali in de gaten. Hij zal het nog proberen."

   

  In de Giro wordt er ook aanvallend gekoerst, zeker in vergelijking met de Tour. Zit de dominantie van Sky (nu Ineos) op Franse wegen daar voor iets tussen? "Het gaat vooral over het parcours. Kijk naar de rit van zondag, waar het parcours zich leent tot aanvallen en moeilijk te controleren is."

   

  "In de Tour is de eindwinnaar meestal al bekend bij het aansnijden van de laatste week. In de Giro kan er tot de laatste dag van alles uit de bus komen."

  Herbekijk de Facebook Live met Jurgen Van den Broeck: