• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Het Charlton van Duchâtelet en Vetokele promoveert naar 2e klasse

  De spelers van Charlton vieren de promotie.

  Charlton Athletic speelt volgend seizoen weer in de Championship. De Londenaren wonnen zondag de finale van de play-offs in de League One met 2-1 van Sunderland.

  De finale op Wembley was een echt nagelbijtertje. Al in de 5e minuut kwam Charlton op achterstand toen Nay Sarr de bal terugspeelde naar zijn doelman en die het leer naast zijn voet in het net liet rollen.

  Maar Charlton liet het er niet bij en stelde iets na het halfuur gelijk. Naarmate de tweede helft vorderde leken verlengingen in de maak, tot Charlton in de 95e minuut met de laatste actie in de wedstrijd het laken naar zich toetrok. De Duitse verdediger Patrick Bauer zag een kopbal eerst gekeerd, in de rebound was het wel bingo: 2-1.

   

  De 38.227 fans van Charlton waren in de zevende hemel. Net als Igor Vetokele, die door een blessure ontbrak. Vetokele, opgeleid bij KV Oostende en AA Gent, speelt sinds 2014 voor Charlton.

  Promotie biedt kansen voor Duchâtelet

  De terugkeer van Charlton naar de Engelse tweede afdeling opent perspectieven voor de toekomst van de club. Trainer Lee Bowyer denkt dat een overname dichterbij komt, ook al staat de club nu al bijna anderhalf jaar te koop.

   

  "Dit is een geweldige club. Ik begrijp niet waarom niemand ze al gekocht heeft", zegt Bowyer. "Nu we in de Championship terechtkomen, is ze nog aantrekkelijker. Een club in Londen met veel supporters die nog maar één klasse verwijderd is van de Premier League: dat is toch iets."

   

  Roland Duchâtelet is sinds januari 2014 eigenaar van Charlton. In februari 2018 zou onze landgenoot dicht bij een verkoop gestaan hebben, maar een officiële overeenkomst is uiteindelijk niet uit de bus gekomen.

  Op de sociale media: